söndag 6 maj 2012

Maj välkommen


Kungsängslilja 

Nu har jag hunnit samla mig och vila ut efter långhelgen på torpet under Valborg och 1 maj. 

Mina snälla föräldrar hade kommit ned 100 mil med bil för hjälpa mig- listan på det vi hade tänkt åstadkomma var mycket lång och mest troligt orealistisk- men den som siktar högt når ganska långt ändå. 
Vi började med att flytta in -transport från Stockholm med släp, med de flesta möblerna inklusive kylskåp. Detta blev krångligare än nödvändigt pga av att snickarna trots alla dyra löften inte blev färdiga så vi fick möblera lite tillfälligt -förberedda på att måsta flytta undan allt igen för att göra plats för murarna som ska laga väggarna färdigt i nästa vecka. 
Den dagen hann vi en sväng till soptippen också.

Nästa dag byggde vi en trappa. Jag hade beställt kapat och fint snickerivirke som jag hade med mig.
Med hjälp av lånad fräs kunde vi göra spår som stegen försänktes i. Det tog en dag och det blev riktigt bra. På kvällen åt vi långkokt oxbringa med stark pepparrot till- mycket gott.
Nästa dag Valborg- då var vi och köpte virke till en vedbod- en sväng till soptippen. 
Kvällen avslutades med en liten brasa som fick växa eftersom vinden stillnade alltmer. Det var vackert med alla gnistor från tallbarren på den djupblåa kvällshimlen.

Vädret var fantastiskt - vi fick fick fint lunchbesök en dag av brorsan med flickvän och hennes syster och man och ny bebis. Vi jobbade på med bygget, röjning, städning och matlagning och trädgården- det finns oändligt mycket angeläget att göra. Samlade ihop fällda ungbjörkar till ved. Hade kurs med nya motorsågen. 
Fler växter har dykt upp, efterlängtad rabarber, en unik Kungsängslilja, Tulpanerna jag planterade i höstas, den ena vackrare än den andra, Gullvivor och Pärlhyacinter i massor. 

Men..... sen missödena- läckande gasspis- vi klarade oss från en allvarlig olycka i sista sekunden- farsans ryggsträckning- lite skärskador i händerna- sen grand final när en olycksalig och kraftfull vindpust blåser ned halva vedboden på stackars farsan, som får smäll i huvudet och trampar snett så foten går av.
Sen sjukhuset och modfälld ihoppackning och sammanbiten hemfärd.
Så kan det gå när hela grävlingfamiljen lägger in högsta växeln. 

Men på det stora hela var det många fina stunder i ett starkt vårljus fullt med fågelsång och nytt växtliv och fint blir det på Kristineberg. 


första möbleringen

trappan-nästan kvistfritt

Nya golvet och ny sten framför öppna spisen

rabarber- jaaa!


polkagristulpan

3 kommentarer:

  1. Åh, så fint med nya golvet och möbler! Och synd om stackars pappans huvud och fot!

    SvaraRadera
  2. Så jättefint det blir!

    SvaraRadera
  3. Oui - Fint - Sen kan du leda samma projekt hos oss på Eden :-) !?

    SvaraRadera