måndag 4 november 2013

Livet går vidare- utanför bloggen

Jo, och det blev potatis 2013

Det blev vår, sommar och höst det tredje året som torpägare också. Lyckades stryka några saker på min att-göra-lista- Midsommar firades med åtta personer i festivalstyle med två tält. Det var en varm sådan- vi satt ute i den relativt mörka natten och pratade till sent -grillade Oaxenkorvar som vickning.
I granngården/skolan var inhyst HBT-Q Mindfulnesskurs- deltagarna promenerade runt Hammaren hela helgen med mindfyllda ansiktsuttryck.

Midsommar
Semestern var extra lång i år, 7 veckor- och sommaren var extra varm! Min fina badsjö Glottran blev algblommig -jag fick bada i havet -klipporna vid Nynäs slott.

Jag träffade mina trevliga grannar en del- Elisabeth bjöd bl.a på Smultrontårta med färska smultron i drivor från dikena bakom Kristineberg. Det var ett fint sätt att börja semestern.

Albin hälsade på en vecka -vi hade det bra. Spelade TP på kvällarna och åt god mat.

Ja det var väl lite av varje i sommar- mest bra- konstigt nog, blev det värsta med sommaren till slut värmen och torkan- ingen svamp -brunknastriga växter och buskar- hinner inte vattna tillräckligt, särskilt inte under hösten.
Min trädgård är lite eländig om jag ska vara uppriktig- rosenknopparna och schersminen äts det regelbundet av. Brandlijorna hade liljebaggar- Syrenen var illa åtgången av senvintergnagandet.
Inga lökar kom upp. MEN rosorna var fina i år och flera av de gamla pionerna blommade på nytt.
Försommarblommorna var vinnarna.

Nu kommer vinter snart- vila igen.

Ny trappa

Solhattspremiär1 kommentar:

  1. Vilka fantastiskt fina bänkar du har på din härliga trappa. Antar att många koppar avnjutits där under sommaren.

    Lena

    SvaraRadera