torsdag 12 juli 2012

Sommar

Juli lin

Så kom midsommar och sommaren med stor stress och anspänning runt slutet av juni. Mycket att göra på jobbet och mycket att planera inför torpsommaren. Firade midsommar hos vänner därute- en vacker dag med bara en regnskvätt framåt kvällen.
Sen i junis sista dagar packade jag och A ihop allt och flyttade ut, så fort mitt jobb var färdigt. 
Mycket har handlat om att få saker att funka därute- maten, hygienen och disk och så lite underhållning(TV). Vi har varit mycket på loppisar har skaffat massa nyttiga småsaker till hushållet bl.a en vattentank i koppar med kran till dasset.
Det som jag verkligen har velat ta itu med ordentligt efter allt byggjobb och måleri invändigt är trädgården. En ganska stor del av det har handlat om lupinsanering. De blev så glada av allt mitt rensande och gödslande förra året att de riktigt tog över halva trädgården. Det här med trädgårdar och odlande är svårförutsägbart- nyckfullt och lite mystiskt. Nya blommor dyker upp på nya ställen -andra kärleksfullt beskurna, gödslade och rensade bärbuskar ger mindre bär i år än förra året. Plommonträd som förra året var tomma-halvdöda i mina ögon har massa kart i år. Det har visat sig att jag har en mördarsnigelfri trädgård, men med väldigt mycket vinbärssnäckor- de älskar stockrosor och krasse och äter rätt duktigt de också.

Jag är glad över det jag hunnit vid det här laget, men framförallt glad över hur bra jag trivts och att jag har kommit igång med att springa igen och att i slutet av springvägen ligger en fin källsjö med det klaraste svala vattnet. Jag har ett par fina vänner på torp i trakten, det betyder mycket och jag har också varit på kafferep hos mina riktiga torpgrannar. Nu ska jag gå med i Runtuna trädgårdsförening har jag tänkt, haha, men det är ju toppen att få/byta plantor och goda råd.

Juni

Flammentanz heter rosen

P1 heter kanalen

Mitt gamla äppelträd har piggnat till- många kart.

Min otidsenliga uteplats- skiffer 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar